top of page

Щирий і відвертий. Фільм "Пісня бійця" на Short Film Corner в Каннах

10-хвилинна документальна стрічка "Пісня бійця", режисера Христини Люльченко була відібрана до секції Short Film Corner Каннського кінофестивалю.


Цей фільм був створений в рамках української Лабораторії документального кіно «Інді Лаб», та через події, що описані в фільмі, дійшов до свого завершення тільки зараз. "Лабораторія з кіновиробництва для молодих митців Інді Лаб відбувається в рамках фестивалю американського кіно Незалежність при підтримці Посольства США в Україні. Учасниками лабораторії стають режисери початківці, або взагалі кіноаматори в яких вже є тема та частково відзнятий матеріал для документального фільму. У перетворенні задуму на завершену короткометражну документальну стрічку авторам допомагають досвідченні режисери монтажу, наставники-кінематографісти з США та куратор", - розповідає куратор проекту Дмитро Тяжлов. - "Лабораторія відбувається вже два роки поспіль і результатом є 20 короткометражних документальних фільмів. Христина була учасницею Лабораторії два роки поспіль".


"Пісня бійця" розповідає історію Івана Вовка - чоловіка, який пройшов Майдан, став добровольцем в АТО та написав вірші, які мріяв покласти на музику. Він звернувся до Христини - автора фільму - за допомогою. І після ряду відмов, дівчина попросила написати музику свого батька - Володимира Люльченка, який на той час перебував в Росії. Повернувшись, Володимир створив мелодію, та двом авторам пісні не судилось зустрітись...


Через особисті обставини режисеру Христині Люльченко було морально важко домонтовувати фільм, проте він вийшов щирим, глибоким і відвертим. "Пісня бійця" - це своєрідний крик душі, який тепер мають почути у світі.


Нагадаємо, що Каннський фестиваль цього річ пройде з 11 по 22 травня. А фільм "Пісня бійця" став вже четвертим від України в секції Short Film Corner.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page