top of page

10 фільмів наших авторів на фестивалі "Пілігрим"

Вже втретє в Житомирі пройде Фестиваль екранних мистецтв "Пілігрим". Цього разу до участі в конкурсі було відібрано 10 стрічок, чиєю фестивальною долею опікується Letter To Fest. До секції "Аматорське кіно" увійшов мультик львівських школярок Софії-Анастасії Тимчишин та Оленки Маковійчук "Червоний м'яч".


До студентської програми увійшло 4 стрічки - два фільми Анжели Богаченко "М.У.Н." та "Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?", та два фільми створені в рамках "Фільм за 7 днів" від Ukrainian Cinema Village - "Дякую, мамо!" режисерів Олександра Корєшкова та Марії Щербак та "Шарікі за ролікі" Маргарити Кузьминої.


"Сомнамбули" Марини Гришай, "Лінгвістка" Олега Філіпенка та "Закохайся в Миколаїв, якщо насмілишся" Анжели Богаченко змагатимуться за перемогу в категорії "Професійне ігрове кіно", а "Два дні в Іловайську" Руслана Ганущака та "Безумный/Mad about" Олександра Парфьонова - в категорії "Професійне документальне кіно".


Для фільму "Безумный / Mad about" режисера Олександра Парфьонова житомирський фестиваль є дебютним. Це документальна робота, що розповідає про 30-річного киянина Дмитра Федорова на прізвиська Mad. Велику частину його життя займає велосипед, а саме маунтінбайк, який став для Дмитра способом вираження. Олександр Парфьонов захоплює велику частину життя київської вело-тусовки від початку 2000-тисячних. В жовтні минулого року відбулась прем'єра фільму в столичному Будинку кіно. Покази фільмів відбудуться 22-23 квітня в Житомирському коледжі культури та мистецтв, який власне і є головним організатором фестивалю. До участі у фестивалі "Пілігрим" приймали студентські, аматорські та професійні роботи. Основною метою фестивалю є обмін творчими здобутками між молодими і вже досвідченими кінематографістами, студентами та викладачами ВУЗів, аматорами та гостями фестивалю. На три дні Житомирський коледж культури та мистецтв ім.І.Огієнка стане кінематографічним центром Житомирщини. А 23 квітня глядачі та учасники дізнаються імена переможців та володяра Гран-прі.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page