top of page

Фестиваль “Пілігрім”оголосив переможців

З 21 по 23 квітня у м. Житомир проходив ІІІ-й Фестиваль екранних мистецтв «Пілігрим», присвячений духовному, культурному, етнічному та екстримальному туризму. Гасло кінофестивалю цього року — «Любов врятує світ». Професійне журі вибрало 14 кращих стрічок з майже 90 надісланих робіт.


ІІІ місце в номінації “Професіонали” посіла короткометражна стрічка “Сомнамбули” Марини Гришай про юнака, який вдень живе простим і доволі непримітним життям, а вночі в стані сомнамбулізму, розпочинає мандрівку містом і йому відкривається новий, зовсім інший світ.


В номінації “Студенти” ІІІ місце віддали комедії Марії Щербак та Олександра Корешкова “Дякую, мамо!”. У фільмі розповідається про маму-полтергейста, що допомагає синові позбавлятися дівчат, допоки не з'являється та, яка завойовує прихильність матері.


Диплом за кращу анімаційну роботу серед аматорів отримали Софія-Анастасія Тимчишин та Олена Маковейчук за анімаційний фільм “Червоний м'яч”. Дівчата навчаються у 8 класі та займаються у львівській студії КіТ "На долоні".


“Студія існує 7 років (з 2009), але анімацією займаємося 3 роки, і ця робота була першою великою спільною роботою студії, яка тривала рік часу, - каже керівник студії Олеся Новосад. — Я на початку року обговорюю різні можливі ідеї для втілення; якщо якась припаде до душі студійців, вони обирають і починають працювати. Ця ідея припала до душі Софії і Оленці, вони самостійно її опрацьовували, а потім настільки захопилися, що в певний момент самостійно і придумували сюжет, і монтували, і знімали, вигадували різні деталі, експериментували навіть з ракурсами, інтуїтивно будуючи кадр за кадром.”


Софія-Анастасія Тимчишин розповідає про роботу над мультфільмом: "Працюючи над "Червоним м'ячем" найбільше сподобалось самостійно керувати проектом, відчувала велику відповідальність..."


Фестиваль екранних мистецтв «Пілігрім» проводиться раз на два роки та сприяє творчій реалізації учасників.




Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page