top of page

Шість фільмів дистриб'юції Letter To Fest відібрано для участі у фестивалі “КіноДок”



Одразу три короткометражних кінокартин про АТО і один фільм про життя людей в одному будинку в провінції, чиєю фестивальною долею опікується Letter To Fest, буде продемонстровано у конкурсній програмі Першого міжнародного фестивалю патріотичного документального кіно “КіноДок”, який відбудеться з 20 по 22 травня 2016 року у місті Чернігів.


Для показу відібрано короткометражну стрічку Христини Люльченко “Пісня бійця” про історію вірша, який став піснею, "Шість поверхів" режисера та оператора Олександра Навроцького та два фільми військового кореспондента полку особого призначення “Азов” Руслана Ганущака: “Брат за Брата” та “Два дні в Іловайську”.


"Шість поверхів" Це історія про побут і буденність людей, які долею випадку живуть в одному великому будинку. Про цей ззовні непривабливий будинок розповідають самі мешканці і вербально, і візуально.


Фільм “Брат за Брата” розповідає про грузинських добровольців, бійців полку “Азов”, які воюють на сході України з осені 2014 року.


Документальна стрічка “Два дні в Іловайську” — фільм-хроніка, без закадрового тексту. Це відображення реальних подій, відзняті впродовж двох днів 19 і 20 серпня, у переддень Іловайського котла.


Короткометражки буде продемонстровано у конкурсній програмі Першого міжнародного фестивалю патріотичного документального кіно “КіноДок”, який відбудеться з 20 по 22 травня 2016 року у місті Чернігів.


У програмі фестивалю окрім конкурсної програми також плануються майстер-класи, семінари, творчі зустрічі з глядачами, круглі столи з питань проблем кінематографа.


Одним з головним облич та ведучим-модератором фестивалю стане Міністр культури України, народний артист України, ”голос Майдану” Євген Нищук.


Здійснювати відбір кращих робіт буде журі фестивалю, до якого увійшли відомі діячі кінематографу: режисер та сценарист Михайло Іллєнко, народний артист України Богдан Бенюк, режисер театру і кіно, сценограф Сергій Маслобойщиков, режисер та актор Ахтем Сейтаблаєв. Очолить журі фестивалю «КіноДок» знаменитий польський кінорежисер, сценарист, продюсер, лауреат Каннського та Венеціанського кінофестивалів Кшиштоф Зануссі.


Ідея проведення фестивалю належить народному артисту України Дмитру Чирипюку та Ганні Левківській. Кінофестиваль «КіноДок» планується проводити в обласних центрах України один раз на рік.


Також в позаконкурсній програмі будуть продемонстровані повнометражні стрічки “Спадок нації” Олександра Ткачука та “Добровольці Божої Чоти” Леоніла Кантера та Івана Яснія.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page