top of page

НСКУ оголосила список номінантів щорічної премії

26 травня в столичному Будинку кіно вже втретє пройде Церемонія нагородження Премії Національної Спілки кінематографістів, яка відмічає кращі українські фільми року. Список номінантів – кращих фільмів року, які були подані на здобуття Премії, оприлюднив сайт НСКУ.

Серед номінантів опинилось 17 фільмів, чиєю фестивальною долею опікується Letter To Fest.


Так, в номінацію «Найкращий неігровий фільм» потрапили картини «Добровольці Божої Чоти» Леоніда Кантера та Івана Яснія та «Милі мої українці» Олександра Жовни. «Добровольці..» - фільм про те, як змінюється наша країна очима очевидців – тих, хто відстоював Донецький аеропорт та тих, хто був поруч і все це фіксував на камеру. «Милі мої українці» - своєрідне послання людини, що неймовірно любила свою країну, до майбутніх поколінь.


Стоп-моушен фільм «Закохайся в Миколаїв, якщо насмілишся» Анжели Богаченко номіновано на «Кращу анімаційну роботу». Також її робота «М.У.Н.» представлена в секції короткометражного кіно.


В цю секцію потрапила найбільша кількість робіт – аж 14. Серед них роботи наших авторів - «Лінгвістка» Олега Філіпенка, «Electroman» Нікіти Скоромохова, «Дякую, мамо» Олександра Корешкова та Марії Щербак, «Одкровення» Павла Острікова, «Шарікі за Ролікі» Маргарити Кузьминої, «Пісня бійця» Христини Люльченко, «Сомнамбули» Марини Гришай, «Повернись» Андрія Кирилова, «Останнє літо» Андраніка Берберяна та Алі Хмайдуша та «Бажання» Олександра Сорокіна. Також до списку потрапив фільм "Панорама" Юрія Шилова, який нещодавно отримав спеціальний приз від Letter To Fest на фестивалі DocuDays UA.


До секції «Дебюти» потрапило три картини – це «Жилець» Анастасії Матешко, «Хлам» Тетяни Симон та "Серце" Дар'ї Ліліної. Короткометражки "Жилець" та "Хлам" вже встигли побувати на фестивалях в Україні та Європі.


Вже за традицією церемонія нагородження Премії НСКУ співпадає з закриттям сезону Будинку кіно. Нагородження відбудеться 26 травня о 18:00.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page