top of page

На Буковині завершився Миколайчук-фест

18 червня відбулася церемонія закриття першого фестивалю пісні і кіно Миколайчук-фест, що проходив у місті Вижниця. Фестиваль носить ім'я видатного українського актора і режисера Івана Миколайчука. І саме в місцях, де він жив і творив відбувалися різні події фестивалю.


Окрім пісенного конкурсу, який зайняв значну частину фестивалю, також відбулися покази сучасного українського кіно. Організатори вирішили відмовитися від традиційного журі. Воно і не дивно, адже в програмі були представлені абсолютно різні фільми - аматорські і професійні, короткі і повні метри, документальні і ігрові. Серед кінострічок були "Добровольці Божої Чоти" Леоніда Кантера та Івана Яснія, що вже були показані в понад 20 країнах світу, фільм знятий бійцем батальйону Азов Русланом Ганущаком "Брат за брата", експериментальний фільм Марини Гришай "Сомнамбули" та багато інших.


Кожен учасник кінопрограми фестивалю отримав цінні подарунки і сувеніри на пам'ять.


Також були вручені додаткові нагороди. Кінофестивальна дистриб'юція Letter To Fest (а ми особисто мали змогу відвідати фестиваль) відмітила сертифікатом на безкоштовну подачу на 20 міжнародних кінофестивалів фільм Дмитра Глухенького "Григорівський синдром. Частина 3".


Миколайчук-фест унікальний ще тим, що всі гості і учасники фестивалю мали змогу відвідати садибу самого Івана Миколайчука, побувати на місцях зйомок легендарних фільмів і зустрітися з людьми, які працювали на знімальному майданчику разом з відомим актором.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page