top of page

Понад 10 фільмів Letter To Fest їдуть у Рівне змагатися за перемогу


Вперше з 24 по 28 серпня у місті Рівному пройде Рівненський міжнародний кінофестиваль "Місто мрії". Фестиваль має шість окремих програм: чотири міжнародні і дві національні. Серед 219 поданих заявок до конкурсу було відібрано всього 64, серед них 22 українські фільми.


Одразу 13 стрічок, долею яких опікується кінофестивальна дистриб'юція Letter To Fest, увійшло до різних програм фестивалю.


Експерементальний фільм Анжели Богаченко "Звідки ти, чорна валко, пташина зграє?" та анімацію "Червоний м'яч" Софії-Анастасії Тимчишин та Олени Маковечук відібрано до програми коротких анімаційних фільмів.


Ще три документальні стрічки "Брат за брата" Руслана Ганущака, "Останнє літо" Андраніка Берберяна та Алі Хмайдуша, "Закохайся в Миколаїв, якщо насмілишся" Анжели Богаченко позмагаються за кращий документальний фільм фестивалю. А фільми Юлії Гонтарук "10 секунд" та Леоніда Кантера і Івана Яснія "Добровольці Божої Чоти" змагатимуться в категорії кращий національний повнометражний документальний фільм.


Одразу шість наших короткометражок потрапити у номінацію кращий національний короткометражний фільм. Це стрічки Миколи Засєєва "Спогади мерця", Тетяни Симон "Хлам", Нікіти Скоморохова "Electroman", Віктора Зайця "Друзі", Анастасії Матешко "Жилець". Також в цій програмі візьме участь фільм Філіпа Сотниченка "Син", який нещодавно виборов перемогу на львівському кінофестивалі Wiz-Art.


Долю переможців вирішуватиме компетентне журі, до складу якого увійшли не тільки відомі українські кінематографісти - голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, кінорежисер, сценарист, актор, продюсер Ахтем Саітаблаєв, актор Дмитро Лінартович; але й кінематографісти з Білорусії, Німеччини, Чехії та Ірану.


Нагороди присуджуватимуться за перше, друге і третє місце в кожній категорії. А також буде вручено Гран-прі та Приз глядацьких симпатій.


Бажаємо авторам перемоги!


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page