top of page

11 нагород і відзнак на фестивалі «Дніпро-cinema» ім. Данила Сахненка

Вже в одинадцяте пройшов фестиваль екранних мистецтв «Дніпро-сінема» в місті Дніпро. Фестиваль виник у 2004 році з ініціативи Дніпровського осередку Спілки кінематографістів України. У конкурсній програмі брали участь 126 робіт з 9 країн світу. Всі роботи змагалися в 6 номінаціях: ігрове кіно, документальне кіно, телевізійні жанри, анімація, студентські роботи та дитячо-юнацька творчість.


За підсумками роботи журі фільми, долею яких опікується кінофестивальна дистриб'юція Letter To Fest, отримали ряд відзнак.


В номінації короткометражні ігрові фільми 2 місце посіла стрічка Дарії Баранової "Операція Же". Цей же фільм отримав спеціальний диплом за кращу операторську роботу. 3 місце у номінації ігрових фільмів отримала Євгенія Фіккара з роботою "Закон Пелікана". Спецільним дипломом за кращий психологічний етюд відзначено фільм "Орієнтир" режисера Андрія Кучмія.


В номінації документальних фільмів одразу два фільми поділили між собою третю сходинку - це дебютна повнометражна стрічка Юлії Гонтарук "Десять секунд" та короткометражна робота Руслана Ганущака "Брат за брата". В цій же номінації спецільний диплом за відтворення актуальної теми зображення захисників України екранними засобами вручили фільму "Добровольці Божої Чоти" режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія.


Третє місце серед анімаційних робіт дісталося 15-річному режисеру Нікіті Тимощуку за роботу "Зможеш ти все".


2 сходинку серед студентських робіт посів фільм "Квадрати" Олега Філіпенка. А спецдиплом за вдалу операторську роботу вручили Олександру Навроцькому за стрічку "Шість поверхів".


Окремим спеціальним дипломом журі відзничило творчу групу повнометражного ігрового фільму «Блакитна сукня» режисер Ігора Мінаєва.


Вітаємо авторів та бажаємо подальших перемог!

кадр з фільму "Блакитна сукня" реж. І.Мінаєв


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page