top of page

До шорт-листа Марганецького кінофестивалю увійшло 5 фільмів авторів Letter To Fest

Перший Марганецький міжнародний фестиваль короткометражних фільмів було створено 2016 року і після 10 місяців роботи прийому і відбору заявок, нарешті визначились учасники шорт-листа. Фестиваль складається з міжнародної та національної програм. До міжнародної увійшло 12 робіт з різних куточків світу. А національна буде презентована 14 короткометражками українських авторів.


До списку увійшли наступні стрічки авторів Letter To Fest :

- "Операція Же" студентки Дарії Баранової. Фільм неоднарозово був презентований в Україні та закордоном та встиг вже зібрати декілька нагород;

- "Сходознавець" Анастасії Матешко та Максима Курочкіна - сатирична історія про людину, яку запрошують на радіо для інтерв'ю;

- "Квадрати" Олега Філіпенка - комедія про те, що сучасний світ бачить ніби то однакові речі по-різному;

- "Шість поверхів" Олександра Навроцького - документальний портрет будинку, історія якого складається з історій сімей, які поколіннями живуть тут;

- "Ґолден лав" Павла Острікова - фільм, який вже побачила Європа і Україна, лауреат багатьох фестивалів, а також номінант національної кінопремії "Золота Дзига".


З 21 по 25 квітня буде працювати експертна комісія: відомі українські кінокритики, журналісти, письменники, сценаристи та режисери. 26 квітня будуть оголошені результати роботи експертної комісії та названі фільми, які увійдуть до конкурсних програм.


Фестиваль пройде 6 та 7 травня в шахтарському місті Марганець. Переможців визначить жюрі у складі українського кінокритика, члена міжнародної асоціації FIPRESCI Олександра Гусєва, директора британського кінофестивалю Exit 6 Film Festival Марка Бреннaна та італійського актора Мауро Чіпріані, добре відомого українським глядачам по фільму "Гніздо Горлиці".


Окрім основних нагород, один з фільмів національного конкурсу отримає подарунок від Letter To Fest - сертифікат на безкоштовну розсилку фільму на 20 міжнародних фестивалів.


Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Вибрані новини
Всі новини
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page